Boogerd zou dopinggebruik zoontje toestaan

Frank (franklop)

Michael Boogerd zou dopinggebruik van zijn zoontje niet afkeuren. Dat stelt de voormalig wielrenner dinsdagavond in het televisieprogramma De Week van Filemon, waarin hem gevraagd werd wat hij zijn zoon zou adviseren mocht die ooit in de situatie geraken. "Ik heb mijn hart op de tong en zou niet zo snel zeggen: doe niet hetzelfde als papa. Dat zeg ik eerlijk", zegt Boogerd. Volgens de Hagenaar zou het in zijn geval hypocriet zijn om doping af te keuren.

Boogerd, die in 2007 stopte, gaf in maart toe gedurende bijna zijn hele carrière doping te hebben gebruikt. Hij had zich echter liever nog steeds in stilzwijgen gehuld. "Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik niet uit schuldgevoel bekend heb, had liever mijn leven blijven leiden zoals het ging."

Volgens Boogerd werd de druk van buitenaf echter te groot. De spreekwoordelijke druppel was dat hij tijdens een voetbalwedstrijd van zijn zoontje door een klein jongetje werd aangesproken over de dopingbeschuldigingen.

Boogerd droomt dat voor de jonge Maiky, die in 2004 werd geboren, een glansrijke wielercarrière is weggelegd. "Ik fantaseer wel eens dat die kleine man wielrenner wordt en dat die de koersen wint die papa nooit heeft gewonnen. Ik zou dat toch wel stoer vinden als hij opeens Luik-Bastenaken-Luik wint of de Ronde van Vlaanderen." Zelfs al mocht daar dus doping voor nodig zijn.