Excuses Lotus voor taalgebruik in India

Peterselieman

Het Lotus F1 Team heeft excuses aangeboden voor het taalgebruik dat er in de slotfase van de Grand Prix van India over de boordradio te horen was. Verantwoordelijk hiervoor was Alain Permane, die later naar verluidt zelfs doodsbedreigingen heeft ontvangen.

Het draaide om Kimi Räikkönen die op versleten banden rondreed en zijn teamgenoot Romain Grosjean de derde positie niet cadeau wilde doen. Hoofdengineer Permane schreeuwde daarna over de boordradio tegen Räikkönen: "Get out of the fucking way!" De Fin was hiervan niet gediend en schreeuwde terug: "Don't fucking shout at me."

Teambaas Eric Boullier komt op het voorval terug. "Achteraf gezien had de radioboodschap veel minder emotioneel gekund. Veel mensen waren er nogal verbaasd over en namens het team kan ik er alleen maar excuses voor aanbieden. Het zal niet weer gebeuren."

In de race op het Buddh International Circuit werd Grosjean uiteindelijk derde en Räikkönen zevende. De Fin kwam twee ronden voor het einde uiteindelijk binnen voor nieuw rubber en zette in de slotronde nog de snelste ronde van de race neer.