[NHL] Penguins verslaan Hurricanes

Joost (Hoogstaande)

De Pittsburgh Penguins hebben een einde gemaakt aan hun reeks van verliezen. In de PNC Arena van de Carolina Hurricanes werd het 1-3 voor de Pens.

Tanner Glass opende de score voor de Penguins in de eerste periode. Hij maakte een rebound af van een schot dat Jayson Megna op goalie Justin Peters afvuurde. De Hurricanes kwamen in de eerste periode terug door een powerplay-goal van Nathan Gerbe.

In de tweede periode wisten de Pens opnieuw te scoren. Chris Kunitz was ditmaal het eindstation. Hij tikte een fraaie assist van Sidney Crosby binnen. In de derde periode scoorde Megna zelf een rebound. Peters had een knappe redding op een vlammend schot van Crosby maar kon de puck niet vasthouden. Megna was er snel bij en tikte de eindstand van 1-3 binnen.

De Penguins hielden zo aansluiting bij de top van de Western Conference. De voorgaande drie wedstrijden wisten ze niet te winnen en verloren zo de eerste positie aan de Tampa Bay Lightning. Deze overwinning zorgde ervoor dat de Penguins nu gedeeld eerste staan, maar Tampa Bay heeft een wedstrijd minder gespeeld. 

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Buffalo Sabres Dallas Stars 3 - 4
New York Rangers Montreal Canadiens 0 - 2
Minnesota Wild Chicago Blackhawks 1 - 5
Vancouver Canucks Washington Capitals 3 - 2