FOK!filmtips van de dag: A Knight's Tale & Ironclad

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

A Knight's Tale 1

Ze hebben vanavond weer een fijne thema-avond bij RTL7 - Ridderfilms - en daarom hebben we vandaag weer een dubbele FOK!filmtip van de Dag. De avond begint om 20.30 uur met A Knight's Tale. William Thatcher is een jonge schildknaap die erg graag een ridder wil worden. Als zijn meester op een dag sterft gaat hij met zijn vrienden Roland en Wat op reis. Tijdens deze tocht komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William vraagt hem of hij documenten voor hem wil vervalsen, zodat hij zich voor kan doen als ridder. Alles lijkt goed te gaan totdat de jonge 'ridder' wordt uigedaagd voor een toernooi.

A Knight's Tale 2

A Knight's Tale is één van de vroege films van Heath Ledger, die eerder al te zien was geweest in 10 Things I Hate About You en The Patriot. De film is geregisseerd door Brian Helgeland, die eerder al naam had gemaakt met de film Payback met Mel Gibson. Gewoon een fijne avontuurlijke actiefilm met een flinke dosis humor.

Ironclad 1

Om 23.10 uur vervolgt de ridderavond van RTL7 met de film Ironclad. De film van regisseur Jonathan English speelt zich af in de 13e eeuw. Na een oorlog tegen rebellerende baronnen wordt Koning John gedwongen om de Magna Carta te ondertekenen; een document dat de macht van de koning drastisch beperkt. Later herroept hij de belofte en vormt samen met Deense huurlingen een leger aan de zuidkust van Engeland. Met dit leger moet Rochester Castle heroverd worden.

Ironclad 2

Burchten, borsten en bloed, regisseur Jonathan English weet in elk geval wat de liefhebbers van middeleeuwse rolprenten graag in beeld krijgen. Neem daarbij de behoorlijk bombastische soundtrack van Lorne Balfe en je weet dat je met Ironclad een prima film kan verwachten, met Paul Giamatti, Jason Flemyng en Brian Cox in de belangrijkste rollen.


A Knight's Tale

Ironclad

Niet eens met de FOK!filmtip of denk je dat je het beter kan? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!