Sanders baalt van uitlekken rapport PSV

Sjors (Sj0rSz)

De Raad van Commissarissen (RvC), de directie van PSV en de wijze van leiding geven moet fors op de schop. Dit is de conclusie uit een vernietigend rapport van Forum PSV, dat eerder vandaag in handen van Voetbal International kwam.

Het Forum PSV werd in opdracht van de leiding samengesteld, waarna een onderzoek werd gestart naar de gewenste clubcultuur binnen PSV. Alle geïnterviewde deelnemers werden met geheimhouding als garantie aan de tand gevoeld.

Enkele uren geleden lichtte de directie van PSV het rapport toe. Algemeen directeur Tiny Sanders trekt zich de kritiek in het schrijven aan, maar was ook woedend om het feit dat er was gelekt. "Maar zowel wij als het Forum kunnen er niet bij dat iemand de risico's heeft genomen om PSV te beschadigen, door dit rapport te lekken. Hierdoor veroorzaak je juist wantrouwen en creëer je achterdocht", liet hij aan Omroep Brabant weten.

Sanders piekert er, net als technisch directeur Marcel Brands, na de publicatie van het rapport niet over om op te stappen. Aan een aantal aanbevelingen uit het rapport wordt overigens al hard gewerkt. Zo worden jeugdtrainers langer aan de club gebonden, worden oud-spelers betrokken binnen de club en tracht men een topsportklimaat op sportcomplex De Herdgang te realiseren.

Het beleid zal volgens Sanders niet 180 graden gaan draaien. "Maar de temperatuur van de thermostaat mag best een paar graadjes hoger."