Young Justice niet meer voor Wii en Wii U

Oscar.

Het actierollenspel Young Justice: Legacy gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie verschijnt niet meer voor de Nintendo Wii en Wii U. In een verklaring noemt gamestudio Little Orbit kwaliteitsproblemen en een gebrek aan interesse bij winkelketens als voornaamste redenen. Versies voor andere platformen zijn vanaf volgende maand wel verkrijgbaar.

Young Justice: Legacy draait om de jonge versies van de Justice League, een groep superhelden uit de stripboeken van DC Comics. De jonge versies van bestaande helden willen in de tv-serie bewijzen dat ze het waard zijn om lid te worden van het superheldencollectief.

Oorspronkelijk had de game in februari op de markt moeten komen, maar productieproblemen zorgden voor uitstel naar november. Het actierollenspel verschijnt volgende maand voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS en pc.

Little Orbit is niet het eerste bedrijf dat weinig vertrouwen toont in de Wii U. Zo maakt Electronic Arts geen nieuwe Need for Speed voor de spelcomputer omdat de eerder geproduceerde racegame amper werd verkocht.

In de eerste acht maanden dat de Wii U verkrijgbaar is, is de spelcomputer wereldwijd minder dan vier miljoen keer verkocht. De lancering van het avonturenspel The Legend of Zelda: The Wind Waker HD heeft deze maand gezorgd voor een stijging in de verkoop. Nintendo presenteert woensdag zijn financiële cijfers over het derde kwartaal.


Young Justice niet meer voor Wii en Wii U