Piazon: "Eredivisie lijkt meer op Spanje"

Maarten (rubbereend)

Lucas Piazon maakt indruk in zijn eerste maanden als Vitesse-speler. De Braziliaan voelt zich dan ook goed in Arnhem. Piazon komt op huurbasis uit voor Vitesse, maar is eigendom van Chelsea. Afgelopen seizoen speelde hij bij Málaga, eveneens op huurbasis.

"Ik heb daar in de Champions League en in de Primera División gespeeld, dus dat was een mooie ervaring", zegt hij tegen Benefoot. De Eredivisie is dus wel wat anders dan hij afgelopen seizoen meemaakte. "Elk team in Nederland probeert te voetballen en van achteruit op te bouwen. Het gaat er niet zo stevig aan toe als in Engeland, dus het lijkt wat meer op Spanje. Het gaat echter wel wat langzamer."

"Maar het is dus niet zo fysiek en dat ligt me wel. In Engeland raakte ik de bal soms kwijt omdat ik me niet kon beschermen", vervolgt de aanvallende middenvelder. "Als ik terug ga, dan zal ik sterker zijn. Daarom is het goed dat ik nu hier speel om ervaring op te doen."

Ook buiten de lijnen heeft Piazon het naar zijn zin. "Arnhem is een mooie stad, niet al te groot. Het is een stuk kleiner dan de steden waar ik voorheen woonde, maar het is erg mooi", besluit hij zijn verhaal.