LG bevestigt komst gebogen telefoon

Oscar.

Het Koreaanse techbedrijf LG komt volgende maand met de G-Flex, een telefoon met een gebogen beeldscherm. Dat blijkt uit een persbericht dat vroegtijdig is uitgelekt. De fabrikant gaat met de G-Flex de strijd aan met Samsung, dat sinds begin deze maand al een gebogen telefoon op de markt heeft.

Sinds 10 oktober is de Galaxy Round van Samsung te krijgen in Zuid-Korea. De Galaxy Round is verticaal gebogen, de G-Flex horizontaal. Verkoopcijfers van de gebogen telefoon van Samsung zijn niet bekend.

Het oled-scherm van de G-Flex is gemaakt van plastic. Volgens de fabrikant is de telefoon beter naar het gezicht van de gemiddelde consument gevormd. Dit zou de geluidskwaliteit ten goede komen.

Voor de G-Flex is onder meer een dunne, gebogen batterij ontwikkeld. Deze batterij heeft een capaciteit van 3500 mAh. Dat is volgens LG genoeg om de telefoon een dag te gebruiken. Dat is ruim het dubbele van de capaciteit van de iPhone 5S en beduidend meer dan de 2800 mAh van de Galaxy Round.

Daarnaast beweert LG dat de achterkant van de gebogen telefoon over een speciaal laagje beschikt dat automatisch kleine krasjes ongedaan maakt. In een verklaring spreekt het bedrijf van 'een elastische coating die in staat is om te herstellen van het krasjes door alledaags gebruik'.