Fer zou volgende keer hetzelfde doen

Maarten (rubbereend)

Norwich City-middenvelder Leroy Fer heeft geen spijt van zijn controversiële goal tijdens de wedstrijd tegen Cardiff City. Fer kreeg de bal uit een inworp van Ricky van Wolfswinkel nadat Cardiff-doelman David Marshall de bal buiten had getrapt zodat Alex Tettey een blessurebehandeling kon krijgen. In plaats van de bal terug te geven aan de keeper, schoot de oud-Feyenoorder in het doel.

Een relletje op het veld volgde en arbiter Mike Jones besloot de ingooi opnieuw te laten nemen en direct af te fluiten. Het duel eindigde daarom in een 0-0-gelijkspel.

Hoewel veel mensen schande spraken van de actie van Fer, heeft de middenvelder geen spijt. "Zou ik het de volgende keer weer doen? Als het een 0-0-wedstrijd was, ja, want ik wil winnen. Ik wil elke wedstrijd winnen en daarom deed ik het. Toen de bal in het net viel dacht ik dat ik de winnende goal had gescoord."

"Ricky zei tegen mee: schiet hem er maar gewoon in. In Nederland is het zo - als je de ingooi krijgt kan je doorspelen. Het was echter geen doelpunt en dat maakte het meer frustrerend voor ons."