NS draait 'tropenrooster des doods'

Danny

De treinen van de NS rijden maandag weer eens met een aangepaste dienstregeling. Ditmaal vanwege de FOK!king Storm Des Doods. Je mag van geluk spreken als je trein eens per half uur rijdt, en als je je daar dan ook nog voor belachelijke tarieven in weet te wurmen.

Hou er ook rekening mee dat er routes zijn die opeens een extra overstap hebben. Het vervoersbedrijf raadt iedereen aan die ook buiten de spits zou kunnen reizen, om dat te doen. Waarschijnlijk deden mensen die die mogelijkheid hebben dat normaliter al, maar door de vertragingen die dit oplevert zullen zij waarschijnlijk juist tijdens de spitsuren moeten reizen.

"Door deze aanpassingen is er op het spoor meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen op te vangen en kunnen we meer betrouwbare reisinformatie aan onze reizigers aanbieden", meldde het vervoersbedrijf maandag. Dit is code voor; "Door deze aanpassingen vooraf aan te kondigen kunnen we het doen lijken dat de treinen op tijd rijden".

De hele dag rijden nóg minder intercity's op onder meer de trajecten Amsterdam-Dordrecht, Den Haag CS-Utrecht, Nijmegen-Schiphol, Rotterdam-Utrecht en Sittard-Schagen. Hetzelfde geldt voor de Sprinters tussen Den Haag CS/Rotterdam-Gouda Goverwelle, Hoofddorp-Dordrecht, Amsterdam-Uitgeest en Woerden-Utrecht. Overal dus. Succes.

Veel treinen rijden maar eens per half uur
Veel treinen rijden maar eens per half uur (Foto: ANP)