[PD] Effectiever Villarreal verslaat Valencia

Boris (borisz)

Villarreal toonde zich uiterst effectief in het duel met Valencia. Giovani dos Santos was met twee doelpunten en een assist de uitblinker (4-1). In het Camp El Madrigal waren het de bezoekers uit Valencia die de bal hadden, maar was de thuisploeg zeer effectief. Beide teams hadden acht schoten op doel, maar Villarreal raakte daarbij vaker het net.

Al voor het halfuur had de thuisploeg een fikse voorsprong opgebouwd. In de 17e minuut was het Ikechukwu Uche, die uit een voorzet van Dos Santos de bal tegen de touwen schoot. Vijf minuten later verdubbelde Hernan Perez de score met een kopbal uit een voorzet van Cani.

Na de theepauze vergrootte Villarreal de voorsprong. Een corner van Uche werd door Dos Santos van dichtbij binnengetikt. 3-0. Ricardo Costa maakte na ruim een uur spelen de eretreffer voor Valencia. De Portugese verdediger kopte de bal van dichtbij in het netje.

Vlak voor tijd maakte Dos Santos de zege nog iets ruimer. De Mexicaanse spelmaker drukte de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising: 4-1.