[PL] Chelsea wint na verdedigingsblunder van City

Boris (borisz)

Chelsea heeft zondag in de Premier League op de valreep de topper tegen Manchester City gewonnen. Fernando Torres profiteerde in blessuretijd van miscommunicatie in de City-verdediging en maakte zo de winnende goal: 2-1. Ploeggenoot Andre Schürrle had Chelsea in de eerste helft op voorsprong gezet, maar Sergio Agüero zorgde vlak na rust met een schitterende pegel van afstand voor evenwicht.

De wedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar Torres besliste anders. Al mocht de Spanjaard vooral de verdediging van City bedanken. Matija Nastasic kopte na een lange trap de bal over de onnodig uitkomende keeper Joe Hart heen, waarna Torres kon profiteren. Door de zege naderde Chelsea koploper Arsenal tot op twee punten. City zag de achterstand groeien tot zes punten.

Tottenham Hotspur boekte een benauwde 1-0 thuiszege op Hull City. Roberto Soldado was tien minuten voor tijd doeltreffend uit een strafschop. Bij de Spurs had Jan Vertonghen een basisplaats, en kwamen twee andere voormalige spelers uit de Eredivisie, Moussa Dembélé en Christian Eriksen, als invallers binnen de lijnen.

Swansea City en West Ham United kwamen niet tot scoren: 0-0. Bij de club uit Wales hadden Michel Vorm en Jonathan de Guzman een basisplaats en mocht Wilfried Bony invallen. Dwight Tiendalli bleef de gehele wedstrijd op de reservebank. Swansea staat met elf punten negende. West Ham volgt met twee punten minder op de vijftiende plek.

De Tyne and Wear-derby werd een prooi voor Sunderland. De 2-1 zege op rivaal Newcastle United was pas de eerste zege van het seizoen. Fabio Borini tekende zes minuten voor tijd voor de winnende goal.

Ploeggenoot Steven Fletcher had in de eerste helft de score geopend. Mathieu Debuchy was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Bij Newcastle nam Tim Krul de Nederlandse inbreng voor zijn rekening.