Cocu: "Maher heeft tijd nodig"

Boris (borisz)

Adam Maher kwam zondag in opspraak door een negatieve tweet van een fan over Ola Toivonen te retweeten. De middenvelder heeft zich nog niet in de basis gespeeld bij PSV. Maher begon tegen Roda JC op de bank, ten faveure van Ola Toivonen, die aanvankelijk veroordeeld was tot een bijrol, maar nu de voorkeur krijgt boven de miljoenenaankoop.

Een fan was het oneens met het opstellen van Toivonen en twitterde: "Waarom weer die Toivonen op 10? Die eikel tekent niet eens bij! Geef Adam Maher toch eens een kans op 10!" Maher retweette het bericht en raakte vrijwel meteen in opspraak. "Ik vind dat het niet kan", zei trainer Philip Cocu op Fox Sports. "Hij zou met de wedstrijd bezig moeten zijn. Bij een goed resultaat zijn we namelijk koploper. Daar moet hij zich op focussen of hij nu wel of niet in de basis staat. Dit gaat zeker besproken worden."

Voor Roda JC-uit koos Cocu voor een middenveld met Oscar Hiljemark en Toivonen. Maher brengt nog te weinig, vindt de trainer. "Hij heeft tijd nodig om zich aan te passen aan ons team en zich te ontwikkelen binnen PSV. Dat hij heel goed en talentvol is, staat buiten kijf. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat hij gaat slagen bij PSV."