Ligety wint eerste reuzenslalom van het seizoen

heywoodu

De Amerikaan Ted Ligety heeft bij de World Cup in Sölden de reuzenslalom gewonnen. Vorig jaar was hij de winnaar van de World Cup in deze discipline en ook dit seizoen is hij dus de te kloppen man.

Na de eerste run stond Ligety al bijna een seconde voor op de Fransman Alexis Pinturault en de Oostenrijker Marcel Hirscher, de rest moest toezien hoe deze drie de podiumplaatsen verdeelden. In de tweede run leek de Fransman Steve Missilier met een zeer sterke afdaling het podium aan te kunnen vallen, maar dit bleek ijdele hoop toen Hirscher aan de start verscheen.

Een agressieve run bracht de halve Nederlander de eerste plaats, hij moest deze echter al direct afstaan aan Pinturault, die een bijna foutloze run neer wist te leggen. Tot slot was het de beurt aan wereldkampioen Ligety en hij liet de kans om het seizoen gelijk met een overwinning te beginnen niet liggen. De Amerikaan was weliswaar iets langzamer dan Pinturault, zijn voorsprong na de eerste run was ruim voldoende om de eerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam te schrijven.