[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Japan

heywoodu

Jorge Lorenzo heeft op het circuit van Motegi in de MotoGP de Grand Prix van Japan gewonnen. In een weinig enerverende race was de Spanjaard duidelijk de snelste, voor zijn landgenoten Marc Marquez en Dani Pedrosa.

Na de eerste paar bochten ging Lorenzo aan de leiding met zijn teamgenoot Rossi als buffer naar zijn concurrenten Marquez en Pedrosa. Rossi verremde zich echter waardoor de twee Honda-rijders de jacht op Lorenzo konden openen. Met zo'n tien ronden te rijden moest Pedrosa de twee laten gaan, waarmee duidelijk was dat hij definitief af moest haken in de strijd om de wereldtitel. 

Niet veel later moest ook Marquez zijn concurrent laten gaan, evenals zijn hoop om in Japan de wereldtitel te pakken. Marquez had daarvoor zeven punten meer moeten halen dan Lorenzo, iets wat gedurende de race geen moment echt realistisch leek. Door de overwinning van Lorenzo gaat hij de laatste race in met een achterstand van dertien punten op Marquez. Als Lorenzo de laatste race, in Valencia, wint heeft Marquez aan een plek bij de eerste vier genoeg om in zijn debuutjaar de wereldtitel voor zich op te eisen.