[Moto2] Uitslag Grand Prix van Japan

heywoodu

Pol Espargaro heeft op het circuit van Motegi zowel de Japanse Grand Prix als de wereldtitel in de Moto2 gewonnen. Nadat zijn enige overgebleven concurrenten, Scott Redding en Esteve Rabat, uitvielen was het verder een simpele opgave voor de Spanjaard.

Bij het uitkomen van de eerste bocht ging Alex Mariñelarena onderuit, waardoor Redding uit moest wijken. Ook Rabat ging echter onderuit en Redding kon hem niet meer ontwijken. De Brit raakte met zijn voorwiel het hoofd van Rabat, die wonderbaarlijk zelf achterop een motor van de organisatie kroop en zo naar het medisch centrum werd gebracht. Eerder werd Redding al afgevoerd richting het medisch centrum, een tijd later gevolgd door Mariñelarena, die lang behandeld werd naast de baan. Twintig minuten later meldde de organisatie dat alle rijders er relatief goed vanaf waren gekomen.

Voorafgaand aan de herstart had Espargaro één opdracht, eindigen bij de eerste zeven zou hem de wereldtitel opleveren. Hij startte vanaf de zevende plaats, maar al heel snel had hij de tweede plaats te pakken achter polesitter Mika Kallio. Espargaro wist ook de Fin snel te verschalken waarna hij langzaam maar zeker weg begon te rijden van de rest.

Tijdens de rest van de ingekorte race - in plaats van de geplande 28 ronden werden er na de herstart vijftien gereden - was er niemand die Espargaro kon bedreigen. Na het uitvallen van eerst Simone Corsi en vervolgens Johann Zarco was er ook voor de andere posities op het podium weinig spanning meer over. Kallio kon onbedreigd naar de tweede plek rijden terwijl de Zwitser Tom Lühti geen moeite had om de derde plek vast te houden.