MotoGP-coureur Spies stopt vanwege blessureleed

Peterselieman

MotoGP-coureur Ben Spies heeft per direct een punt achter zijn carrière gezet. De Amerikaan kampt met aanhoudend blessureleed, waardoor hij besloten heeft om zijn contract in te leveren.

Spies werd in 2009 kampioen in de Superbikes en maakte het jaar erop de overstap naar de MotoGP. De 29-jarige Amerikaan boekte in 2011 voor Yamaha bij de TT in Assen zijn enige zege en werd dat seizoen vijfde in het kampioenschap. Eind vorig jaar liep hij een schouderblessure op, waarna Spies het eind van het seizoen moest missen. Dit jaar kwam de Amerikaan uit voor Pramac Ducati en voltooide tot nu toe slechts twee races. Twee maanden in Indianapolis viel hij opnieuw, waarna weer een operatie volgde. Hij verwacht niet volgend jaar fit genoeg te zijn om te racen, waardoor hij zijn contract ingeleverd heeft.

"Ik bedank iedereen die me heeft geholpen in al die jaren, inclusief de fans. Ik ben teleurgesteld dat ik mijn hoge verwachtingen bij Ducati niet heb kunnen waarmaken, maar trots op het niveau dat ik in al die jaren bereikt heb. Het is helaas tijd om te stoppen."