[EHL] Kampong schrijft geschiedenis tijdens debuut

Boris (borisz)

Kampong heeft een daverende entree gemaakt op de Euro Hockey League (EHL). De Utrechters hielden geen spaan heel van het arme Stroitel Brest uit Wit-Rusland, dat met 14-0 werd afgeslacht. Kampong is nu recordhouder van de hoogste EHL-zege en plaatste zich en passant voor de volgende ronde.

Waar Rotterdam vrijdag veel tijd nodig had om de ban te breken, sloeg Kampong wél snel toe. De EHL-debutant maakte binnen vier minuten de openingstreffer via Constantijn Jonker. Het bleek de opmaat naar een waar doelpuntenfestival. In het eerste kwart liep de score op naar 4-0. Roderick Weusthof, nogmaals Jonker en Philip Meulenbroek zorgden voor het kwartet.

De Wit-Russen haalden één strafcorner, maar kwamen verder amper in de buurt van doelman David Harte, die na 35 minuten werd afgelost door Bram Ouendag. Bij rust was het 6-0 dankzij een strafcorner van Martijn Havenga en een intikker van Thierry Brinkman.

De Utrechtse doelpuntenmachine draaide ook in het derde kwart op volle toeren. Terwijl de toeschouwers bespraken welk niveau Stroitel Brest haalde zorgden Weusthof, Jonker (tweemaal) en Robbert Kemperman ervoor dat de dubbele cijfers op het bord kwamen.

Spannend was alleen nog of Kampong het doelpuntenrecord van Rotterdam ging breken. De landskampioen won vorig seizoen met 13-0 van het Schotse Grange. Brinkman, Jonker en Kemperman zorgden ervoor dat deze cijfers geëvenaard werden. Zeven minuten voor tijd prikte Quirijn Caspers nummer veertien op het bord, zodat het Kampong tijdens zijn eerste EHL-duel meteen geschiedenis schreef.