'Sauber kan Petrov boven Sirotkin verkiezen'

Peterselieman

Het is nog allerminst zeker dat Sergey Sirotkin volgend seizoen zijn racedebuut in de Formule 1 zal gaan maken. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport blijven de financiers van de pas 18-jarige Rus in gebreke en zou landgenoot Vitaly Petrov zijn plek wel eens over kunnen gaan nemen.

Sauber werd eerder dit jaar gered met Russisch geld en het was de bedoeling om Sirotkin klaar te stomen voor een racedebuut in 2014. Nu blijkt deze laatste voorwaarde niet gesteld te zijn bij de hulp aan de Zwitsers, waardoor Sirotkin volgend jaar mogelijk testrijder voor het team uit Hinwil wordt. Zijn racedebuut zou dan een jaar later moeten volgen.

Teambaas Monisha Kaltenborn: "Het is de bedoeling Sergey een racezitje te geven en daar houden we dus aan vast, maar er is wel sprake van enige flexibiliteit wat zijn rol binnen ons team betreft."

Om de leemte te vullen is Petrov in beeld die naar verluidt sponsors heeft gevonden om zijn F1-carrière weer nieuw leven in te kunnen blazen. Volgend jaar staat in Sochi de eerste Grand Prix van Rusland op het programma, waardoor een gebaar naar de Russische geldschieters door voor een Russische coureur te kiezen als goed kan worden ontvangen.