[EL] Uitslag Shakhter Karagandy - AZ Alkmaar

Boris (borisz)

AZ kon donderdagavond een goede stap zetten richting de volgende ronde van de Europa League. Na negentig minuten was een punt echter terecht voor de club uit Alkmaar. AZ had voorafgaand aan deze wedstrijd de beste papieren. De Alkmaarders hadden vier punten uit twee duels, Shakhter Karagandy pas één. 

Al na twee minuten moest AZ-doelman Esteban ingrijpen, toen Gevorg Ghazaryan voor hem opdook. Ook een tweede kans vlak daarna ging mis. Na elf minuten pakte Shakhter dan toch met de derde kans de voorsprong. Een verre ingooi kwam uiteindelijk terecht bij Shakhter-vedette Andrei Finonchenko die bij de tweede paal inschoot.

Pas halverwege de tweede helft kwam de ploeg van trainer Dick Advocaat beter in het spel. De gelijkmaker na 26 minuten leek echter uit het niets te komen. Vanaf doelman Esteban kwam de bal via slechts drie spelers (met uiteindelijk een prachtige pass van Mattias Johansson) uit bij Johann Berg Gudmundsson, die de bal langs de doelman schoof voor de 1-1.

Na rust waren er genoeg kansen voor beide ploegen. Esteban moest een paar keer reddend optreden, terwijl Aron Johansson halverwege de tweede helft bijna AZ op voorsprong zette. Een carambole voor het doel van Shakhter eindigde tot tweemaal toe bijna in het net, maar het geluk lachte AZ niet toe.

In de slotfase bleef het spel op en neer golven. Bij AZ was het opnieuw spits Johansson die miste, ditmaal met een kopkans op aangeven van Beerens. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Nemanja Gudelj nog net naast, waardoor het bij 1-1 bleef.

Shakhter Karagandy

1 - 1

AZ

 11' Finonchenko    26' Gudmundsson 
 
 Gele kaart: Poryvaev, Vasiljevic(Shakhter Karagandy), Esteban (AZ)
 
Stadion: Astana Arena, Astana
Toeschouwers: 19000
Arbiter: Aranovskiy(Oek)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mokin
Simcevic
Maliy (Tarasov/75)
Vasiljevic
Dzidic
Poryvaev
Finonchenko
Canas (Baizhanov/89)
Vicius
Ghazaryan
Khizhnichenko(Zenkovich/86)
  Esteban
M.Johansson
Gouweleeuw
Wuytens
Viergever
Gudelj
Martens
Ortíz
Beerens
A.Jóhannsson
Gudmundsson