Teun de Nooijer actief in India, maar in andere rol

Boris (borisz)

Hockeyer Teun de Nooijer keert kortstondig terug op de velden. Niet in de Hoofdklasse, maar in de lucratieve Hockey India League. "Het zal moeten blijken of ik het nog kan", aldus De Nooijer in het AD. De 37-jarige recordinternational zette eind vorig seizoen een punt achter zijn sportieve loopbaan.

De Hockey India League beleeft van 23 januari tot 23 februari haar tweede editie. "Een maand hockeyen, dat is lekker overzichtelijk en goed te combineren met mijn werk", zegt De Nooijer die net als tijdens de vorige editie gaat spelen voor Uttar Pradesh Wizards.

"Ze willen graag dat ik kom en ik vind het mooi om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het hockey in India. De eerste HIL was een groot succes en heeft het hockey in India een enorme boost gegeven. Er is in die maand een recordaantal hockeysticks verkocht. De populariteit van de sport is flink gestegen."

 Nadat De Nooijer afgelopen juni zijn stick opborg, is hij niet stil blijven zitten. "Ik heb mijn conditie de afgelopen maanden op peil gehouden met hardlopen, fietsen en de sportschool. Binnenkort ga ik weer serieus trainen. Het zal moeten blijken of ik nog kan hockeyen, maar daar maak ik me eerlijk gezegd geen zorgen over."

De Nooijer denkt wel dat zijn rol bij de Wizards, dat opnieuw onder leiding staat van oud-bondscoach Roelant Oltmans, anders wordt. "Ik zal me iets meer bezighouden met de ontwikkeling van de Indiase spelers. Het overbrengen van mijn ervaring wordt belangrijker."