FOK!filmblik: From Beyond (1986)

dekatophetspek

In het FOK!filmblik van vandaag komen we weer een fijne film van de Amerikaanse regisseur Stuart Gordon tegen. From Beyond is een fijne sciencefiction- en horrorfilm, geproduceerd door de eveneens legendarische Brian Yuzna. Jeffrey Combs, Barbara Crampton en Ken Foree spelen de hoofdrol is deze heerlijk absurde film, gebaseerd op een verhaal van H.P. Lovecraft.

From Beyond

Ted Sorel is Dr. Edward Pretorius, een arts die nogal vreemde experimenten doet. Door zijn experiment komt de dokter in een andere dimensie terecht en wordt daar door demonische wezens afgeslacht. Dokter Crawford Tillinghast (Jeffrey Combs) en de ambitieuze psycholoog Katherine McMichaels (Barbara Crampton) stellen een onderzoek in naar de merkwaardige verdwijning van de psycholoog. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

Heerlijk moderne computers in From Beyond
Heerlijk moderne computers in From Beyond

Een heerlijke film van het sterke team achter de Re-Animator-films. Ook From Beyond mag zeker tot de betere horrorfilms uit de tachtiger jaren worden gerekend. Gewoon een fijne film die de sfeer uitademt van een B-film met een flinke lading gore. Precies zoals de liefhebbers het zo graag zien.

From Beyond 2
Barbara Crampton kijkt alsof ze net een Twilight-marathon heeft gezien.