Cocu: "De belangen zijn groot"

Maarten (rubbereend)

PSV speelt donderdagavond om 21:05 uur tegen Dinamo Zagreb in de groepsfase van de Europa League. Trainer Phillip Cocu verwacht een apart duel in een leeg Maksimir Stadion. Vanwege een straf van de UEFA mogen er geen supporters aanwezig zijn tijdens het Europese duel.

"Gezien de omstandigheden zal het een hele aparte wedstrijd worden", aldus Cocu woensdag op de persconferentie. "De hele atmosfeer die bij een Europese wedstrijd hoort, mis je nu toch."

PSV staat momenteel derde in groep B, met drie punten uit twee wedstrijden. Winst in Zagreb is voor de Nederlandse topclub een vereiste. "De belangen zijn groot, je moet je kunnen focussen om een goed resultaat te halen. Degene die dat het beste doet heeft de beste kans om te winnen."

Dinamo staat momenteel puntloos laatste in groep B, maar dat is volgens Cocu niet terecht. "We hebben een aantal wedstrijden van ze bekeken. Het is een ploeg met behoorlijk wat individuele kwaliteiten." PSV moet het doen zonder Georginio Wijnaldum, Jeroen Zoet, Karim Rekik en Ji-Sung Park ook Zakaria Bakkali. Luciano Narsingh is wel weer inzetbaar voor Cocu.