Mollema content: al met al een mooi parcours

Peterselieman

Bauke Mollema ziet mogelijkheden in de Tour de France van volgend jaar. Bij de presentatie van het parcoursschema woensdag werd duidelijk dat slechts één tijdrit hoeft te worden verreden en dat er vijf grote aankomsten bergop zijn. "Al met al vind ik het een mooi parcours", reageert de nummer zes van afgelopen jaar tegen NUsport.

Mollema zegt vooral naar de bergritten in de laatste week uit te kijken. "Die zijn relatief kort en eindigen beide bergop. We hebben de laatste jaren gezien dat dergelijke etappes garant staan voor spektakel."

De kasseienrit bezorgt hem geen in ieder geval geen hoofdbrekens. "Natuurlijk ben ik geen specialist als bijvoorbeeld een Fabian Cancellara. Maar ten opzichte van renners als Joaquim Rodriguez en Nairo Quintana is er een kans dat ik tijdwinst kan pakken. Ik denk dat zij er veel meer tegenop kijken." In de vijfde etappe moeten negen kasseienstroken worden bedwongen.

Over het gebrekkige aantal tijdkilometers heeft Mollema gemengde gevoelens. "Natuurlijk zijn de weinige tijdritkilometers een voordeel voor mij ten opzichte van iemand als Froome. Maar de afgelopen jaren wist ik in de tijdrit vaak winst te pakken op renners als Quintana, Rodriguez en Daniel Martin."