[CL] De Boer: "Zij hebben geen kansen gecreëerd"

Pino112

Ajax-trainer Frank de Boer was tevreden met het vertoonde spel van Ajax tegen Celtic, maar uiteindelijk staat de coach met lege handen in Glasgow.

"In het voetbal gelden wel eens andere wetten. De beste wint niet altijd", begint De Boer na afloop tegen de NOS. "Als je de kansen vergelijkt, hebben wij echte kansen gehad en zij niet. Je moet niet zomaar een penalty weggeven."

Ajax kwam vlak voor rust op een 1-0 achterstand, nadat Stefano Denswil een overtreding beging op Anthony Stokes. "Het is ongelukkig van hem en ook wel jeugdigheid. Maar als verdediger moet je niet instappen tenzij je 'm honderd procent zeker heeft. Van de tien keer zal de scheidsrechter acht keer een strafschop geven in zo'n situatie."

Denswil was ook bij het tweede doelpunt van Celtic betrokken. Het schot van Beram Kayal werd door de Ajacied aangeraakt, waarna Jasper Cillessen kansloos was. "De tweede is een menselijke reactie. Dat doe je automatisch, dat vind ik helemaal niet zo erg", zegt De Boer daarover.

Over het algemeen was De Boer wel tevreden, maar na drie wedstrijden heeft Ajax slechts één punt. "Ik kan best trots zijn op hoe ze gespeeld hebben, want je creëert hier vier, vijf open kansen. We kunnen twee keer de gelijkmaker maken en dat doen we helaas niet. Zij hebben geen kansen gecreëerd, maar wij staan met lege handen."