Prins George wordt gedoopt

Redactie

De Britse prins George wordt woensdag gedoopt. Justin Welby, sinds begin februari aartsbisschop van Canterbury, verricht de ceremonie. De doop vindt plaats in St. James's Palace in Londen. Zijn vader William werd in 1982 gedoopt op Buckingham Palace.

Bij de doop van George Alexander Louis, die 22 juli ter wereld kwam, zijn alleen directe familie en vrienden van zijn ouders William en Kate aanwezig. Ook de peetouders van George zijn erbij, maar wie dat zijn is nog onbekend. Cressida Bonas, de vriendin van prins Harry, is naar verluidt niet uitgenodigd voor de doop.

George draagt tijdens de ceremonie een replica van de doopjurk die de dochter van koningin Victoria in 1841 droeg. De satijnen jurk is bezet met een kanten laag en werd gemaakt door Angela Kelly, de couturier van koningin Elizabeth.

Gefluisterd wordt dat George zes peetouders krijgt. De keuze is naar verluidt gevallen op onder anderen Kates zus Pippa en Williams jongere broer Harry. Ook de neef van William en rugbyspeler Mike Tindall zouden kans maken op de eer.