Benefiet voor slachtoffers brand Leeuwarden

Redactie

Om de slachtoffers van de brand in het centrum van Leeuwarden te helpen wordt op 3 november een benefietconcert gehouden in de Friese hoofdstad. De brand eiste zaterdag een leven en legde een aantal historische panden met winkels en appartementen in de as.

"Mensen bijeenbrengen en helpen waar we kunnen, dat is het beginsel van Benefiet058", staat te lezen op de Facebook-pagina van het benefietconcert. Volgens de organisatie hebben zich al ruim dertig bands en artiesten aangemeld. Het concert wordt gehouden in het Schaaf City Theater en moet twaalf uur duren.

Het concert is een initiatief van Harrie Nicolai. "We hopen de slachtoffers van de brand hiermee te kunnen helpen", laat hij dinsdagmiddag desgevraagd weten. Hoe de geboren Leeuwarder de financiële kant van het benefiet in goede banen gaat leiden, weet hij nog niet. "We zijn vanochtend begonnen met vergaderen en gaan morgen weer verder."

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) bezocht dinsdagmiddag het centrum van Leeuwarden om de Friezen een hart onder de riem te steken. Door het vuur kwam een 24-jarige man om het leven. De brand ontstond zaterdagmiddag in een winkel en sloeg over naar nabijgelegen panden met vooral winkels en appartementen.