Microsoft lijkt te werken aan beeldschermbril

Oscar.

Microsoft is mogelijk bezig met het testen van een eigen beeldschermbril. Dat beweren anonieme bronnen van de doorgaans goed ingelichte Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het apparaat zou moeten lijken op Google Glass, waarbij een klein scherm in het gezichtsveld van de gebruiker wordt geplaatst.

Met de bril zou Microsoft niet alleen de concurrentie aangaan met Google, maar ook met andere bedrijven die naar verluidt bezig zijn met soortgelijke producten. Samsung, LG en Olympus worden ook met een eigen hightechbril in verband gebracht.

De komst van een eigen versie van Google Glass onderstreept een nieuwe visie binnen Microsoft. Het Amerikaanse techbedrijf, vooral bekend van het besturingssysteem Windows en het softwarepakket Office, legt steeds meer nadruk op hardware.

Het bedrijf beschikt al bijna twaalf jaar over de eigen Xbox-spelcomputer. Volgende maand komt het met de derde versie, de Xbox One. Daarnaast heeft het sinds dinsdag een nieuwe versie van zijn Surface-tablets in de winkel liggen. Bovendien nam het in september telefoonfabrikant Nokia over om zich te kunnen richten op de markt voor smartphones.

Ondertussen zou naast de hightechbril gewerkt worden aan een eigen smartwatch. Met al deze nieuwe producten zou het bedrijf de concurrentie aangaan met onder meer Sony, Apple, Samsung en Google.

Draagbare apparaten, zoals het Samsung Galaxy Gear-horloge of de Google Glass-bril, zijn nog erg nieuw in vergelijking met telefoons. Het Britse onderzoeksbureau ABI Research rapporteerde in februari dat de markt voor dergelijke apparaten over vijf jaar grofweg zes miljard dollar waard is. Jaarlijks zouden dan 485 miljoen draagbare apparaten worden verkocht.