Voortbestaan De Graafschap voorlopig veiliggesteld

Boris (borisz)

De Graafschap is voorlopig uit de financiële zorgen. De stadioneigenaren van De Vijverberg schaarden zich achter de langetermijnplannen die de eerstedivisionist woensdag ontvouwde. Volgens De Graafschap is daarmee de continuïteit voor de rest van het seizoen gewaarborgd. Vorige week werd bekend dat de Doetinchemse club afstevent op een tekort van bijna een miljoen euro.

"Onze garantie moet De Graafschap tijd geven om onder andere het aandelenplan verder uit rollen", zegt Henk Zweers namens de stadioneigenaren. "De conceptplannen voor de komende vijf jaren zien er goed uit, daar hebben wij vertrouwen in. Om dit te realiseren hebben de stadioneigenaren het plan omarmd."

De Graafschap zegt bij monde van algemeen directeur Henk Bloemers voorlopig te zijn gered. "De komende jaren gaan we de club weer op de kaart zetten, maar daarvoor is een solide financiële basis nodig", stelt hij. "Er is nu ook geen noodzaak meer om in de winterstop spelers te moeten verkopen. Door aandelen te kopen kunnen de stadioneigenaren, investeerders, sponsoren en supporters de club verder helpen naar een gezonde toekomst."