Spekman geschokt door dood raadslid

Redactie

Partijvoorzitter van de PvdA Hans Spekman reageert geschokt op het bericht over de dood van het Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez. De 34-jarige PvdA'er, naar wie een internationaal opsporingsbevel liep, pleegde maandagmiddag zelfmoord in Spanje.

"Ik ben geschokt, en mijn eerste gedachten gaan uit naar de familie van Ramón, naar zijn vrienden en zijn collega's in de raad", schrijft Spekman op de site van de PvdA. Hij wenst hun sterkte toe met het verlies. Spekman noemt de dood van Alvarez verder een verlies voor Amersfoort en voor de PvdA.

Eerder reageerde ook al de Amersfoortse PvdA geschokt. "En wat er ook allemaal gebeurd mag zijn in de afgelopen weken, we hoopten natuurlijk dat hij zich weer zou melden in Amersfoort", stelt Spekman.

Vlak na de verdwijning van het PvdA-raadslid verdween vierduizend euro van een rekening van de fractie. Hij liet een bericht achter voor zijn vrouw, waarin hij om rust vroeg. Mogelijk speelt een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie een rol.