Lennon: "Ajax gaat ons in de problemen brengen"

Maarten (rubbereend)

Celtic FC neemt het dinsdagavond op tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League. Voor de Schotten is het nu al een cruciaal duel in de strijd om overwintering.

"Het wordt een lastig duel, maar we zijn er klaar voor", zegt trainer Neil Lennon op de persconferentie in aanloop naar het Europese duel met Ajax. "We weten wat er op het spel staat. Dat we voor eigen publiek spelen, maakt ons licht favoriet."

Het verschil tussen beide teams op de ranglijstis niet groot. Ajax wist slechts één punt te pakken tegen AC Milan (1-1) en de Schotten wisten nog geen resultaat te boeken in Europees verband. Volgens Lennon is winnen geen noodzaak, maar mogen zijn mannen absoluut niet verliezen.

"Als we winnen, dan verschaffen we onszelf een hele goede uitgangspositie in de groep. Een verlies tegen Ajax zou een einde maken aan onze aspiraties om te overwinteren in de Champions League."

Giorgios Samaras is een van de steunpilaren bij Celtic. De boomlange aanvaller gelooft in een goed resultaat, maar dan moeten zijn teamgenoten en hij wel geconcentreerd blijven.

"Het is een cruciaal duel, maar we blijven er rustig onder", zegt de Griekse spits. "We spelen thuis en zullen gewoon ons eigen spel spelen. We zullen er alles aan doen om een overwinning binnen te halen."

Volgens Samaras verloor Celtic van AC Milan en FC Barcelona door kleine fouten. "Soms maken details een groot verschil in een wedstrijd. We hebben fouten gemaakt die ons de kop hebben gekost tegen Milan en Barcelona. We moeten gefocust blijven."