Toro Rosso kiest Kvyat als opvolger van Ricciardo

Peterselieman

Daniil Kvyat zal komend seizoen voor het Formule 1-team Toro Rosso gaan racen. De 19-jarige Rus uit het opleidingsprogramma van Red Bull wordt de vervanger van Daniel Ricciardo die na dit jaar de overstap naar de hoofdmacht zal gaan maken.

Kvyat kwam dit jaar uit in de GP3 Series en leek in eerste instantie niet de eerste keuze te zijn. De verwachting was dat Antonio Felix da Costa de plaats van Ricciardo in zou nemen, maar de Rus krijgt nu de voorkeur boven de Portugees. Er wordt geroepen dat de keuze voor Kvyat op financiële motieven gebaseerd is, maar Toro Rosso's teambaas Franz Tost benadrukt dat de prestaties van de Rus wel degelijk de doorslag hebben gegeven.

Tost: "Daniil is een zeer getalenteerde coureur, iets wat wel blijkt uit zijn resultaten in de opstapklasses. Hij is een succesvol karter geweest en in 2012 pakte hij de Formule Renault 2.0 titel met zeven overwinningen. Dit jaar nam hij deel aan zes ronden in het FIA Europese Formule 3-kampioenschap, waarbij hij een zege boekte en vijf podiumplaatsen en vijf polepositions pakte. Daarnaast kan hij de titel in de GP3 nog grijpen, omdat hij slechts zeven punten achter de leider staat."

"Hij maakte indruk tijdens de Young Driver Test op Silverstone door goed te presteren en goede technische feedback te geven. Dit laat zien dat hij over de basiskwaliteiten beschikt van waaruit hij door kan groeien. Daniil kan ervan verzekerd zijn dat wij al onze kennis over het trainen van talenten aanwenden om hem de best mogelijke start in de Formule 1 te geven."