FOK! wat een weer... Uiterst zacht, later buien

Stephan (Stephan5)

Hallo! Het gaat vandaag een uiterst zachte dag worden en mogelijk zit er wel een lokaal dagrecord in. Een zwoele zuidelijke stroming voert lucht uit Afrika aan en daar profiteren we vanmiddag optimaal van. In de loop van de avond maakt een 'koufront' een einde aan de warmste lucht. Ik zeg wel koufront, maar na morgen blijft het nog steeds erg zacht. Het is wel even opletten voor de buien van vanavond.

In eerste instantie is er niks aan de hand en is het heerlijk weer met vrij veel zon en wat sluierbewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en uiteindelijk trekken er opnieuw enkele zeer actieve buien het land binnen. De situatie is vergelijkbaar met die van zondagavond. Ook deze keer lijken het zuiden en oosten de grootste kans te maken op forse buien. In het westen en noordwesten kunnen de liefhebbers wederom gaan toekijken hoe de anderen van de taart zitten te smikkelen.

Bijzonder zacht dus vandaag met maxima van 18 tot 22 graden en in het zuidoosten is zelfs 23 graden mogelijk. Daar is er dan ook kans op zware windstoten bij de buien. Elders staat er een matige tot vrij krachtige wind uit het zuid- tot zuidoosten.

Vakantie:  Mijn weerberichten worden vanaf morgen tot en met zondag 3 november waargenomen door een collega-redacteur. Ik ga even op vakantie naar Griekenland en ik zit op maandag 4 november weer op mijn post. Het zachte weer lijkt tot het weekend nog stand te houden, maar daarna lijkt een actieve depressie het roer over te gaan nemen.

In Kos lijkt het de gehele periode zonnig en 22 graden te zijn. Lekker bakken en braden dus.

Fijne dagen en graag tot spreeks op 4 november!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 KoebeestjeGr

Tijdens een heerlijke wandeling kregen de koeien wat gras aangereikt van de dochter van Nikky. Erg schattig! Dit gebeurde in de omgeving van Deurze.