App biedt seksverslaafden soelaas

Redactie

Een speciale app moet een helpende hand bieden aan seksverslaafden. Met het programma, een idee van GGZ-instelling voor verslavingszorg Ready for Change, kan uitgedokterd worden hoe slachtoffers van hun verslaving afkomen. Ook kan direct contact worden gelegd met hulpverleners.

De app, die later maandag verschijnt, is tot stand gekomen met hulp van seksverslaafden. Het bevat naast een leidraad ook praktische informatie voor partners, vrienden en familie. Verder kan worden berekend hoeveel dagen seksverslaafden zonder seks kunnen.

Volgens directeur van Ready for Change Richard van den Ende is de seksverslavingsapp een goed voorbeeld hoe moderne technologie kan worden toegepast voor de bewustwording van verslaafden. Professionele hulpverlening is daarbij van essentieel belang, stelt hij in een verklaring. Volgens hem is de app de eerste in zijn soort ter wereld.

Hoeveel seksverslaafden er momenteel in Nederland zijn is niet te zeggen, laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Het is een vrij verborgen verslaving omdat er een taboe op is." Volgens de zegsman wordt het probleem alleen maar groter omdat porno vrij toegankelijk is op internet.