Twitter schrapt mogelijk eigen muziekdienst

anoniem_22072019025900

Twitter overweegt zes maanden na de introductie van zijn eigen muziekdienst alweer om te stoppen. De stekker wordt uit de #Music-applicatie getrokken omdat deze niet populair zou zijn onder gebruikers van het sociale medium. Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte Amerikaanse techweblog All Things Digital op basis van anonieme bronnen.

De muziek-app is los verkrijgbaar en te bereiken via webbrowsers. De muziekdienst zou onafhankelijk van alle andere activiteiten van het sociale netwerk gebouwd zijn. Hierdoor zou de app niet goed aansluiten bij andere diensten van Twitter.

Het is niet bekend wanneer de #Music-app zal verdwijnen. Volgens bronnen van het techweblog zal dit niet lang meer duren. Twitter zou op nieuwe manier muziek in zijn diensten willen betrekken door samenwerkingen aan te gaan met verschillende bedrijven.

Mogelijk heeft het afstoten van de muziekdienst iets te maken met de beursgang van Twitter. Halverwege volgende maand zou het sociale medium beursgenoteerd moeten zijn. Twitter heeft zelf het sluiten van zijn muziekdienst niet bevestigd.