Zigeunermoeder mishandeld

anoniem_22072019025900

De moeder van het Kosovaarse zigeunermeisje dat onlangs met haar familieleden Frankrijk werd uitgezet is zondag in elkaar geslagen door een andere zigeuner in het centrum van Mitrovica. Dat liet de politie weten.

Het incident gebeurde toen de ouders van Leonarda Dibrani een ander zigeunerkoppel tegenkwamen. De man vroeg Leonarda's moeder naar het kind uit een affaire van de twee.

De moeder werd in een ziekenhuis opgenomen maar dezelfde dag nog ontslagen. Over de aard van haar verwondingen deed de politie geen mededelingen. Leonarda's ouders en het andere stel worden ondervraagd door de politie.

Leonarda en haar familieleden verbleven illegaal in Frankrijk en werden onlangs het land uitgezet. Leonarda werd tijdens een schooluitje ten overstaan van haar klasgenoten door de politie in de kraag werd gevat.

De Franse regering ligt flink onder vuur van immigrantengroepen, scholieren en zelfs leden van de Parti Socialiste van president François Hollande. Zij spreken hun afschuw uit over de wijze waarop het meisje werd aangehouden.