Judoka Vuijsters neemt afscheid met brons

Boris (borisz)

Grim Vuijsters heeft zondag met een bronzen medaille op het NK judo afscheid genomen van de topsport. De 30-jarige zwaargewicht won de strijd om de derde plaats door Henk van Arnhem in de houdgreep te nemen. Vuijsters werd tijdens zijn loopbaan vier keer Nederlands kampioen.

Internationale successen bleven voor Vuijsters uit. In 2009 werd hij tweede op het EK. De Brabander kampte de laatste jaren veelvuldig met blessureleed. Mede daardoor miste hij de Olympische Spelen in Londen.

Neal van de Kamer zorgde voor een unieke trilogie door in zijn derde gewichtsklasse Nederlands kampioen te worden. Na de -66 kg (2008 en 2009) en de -73 kg (2011) was hij zondag de sterkste in de klasse -81 kg. In de eindstrijd won Van de Kamer op ippon van David Miccoli.

In de klasse -90 kg greep Noël van 't End de macht. Van 't End, die vorige week de European Open in Minsk op zijn naam schreef, was in de eindstrijd te sterk voor Remco van den Brink. Ook voor Guusje Steenhuis (-78 kg), Esther Stam (-70 kg), Berenda Roorda (-100 kg) en Lena Buseman (zwaargewicht) was er succes.