FOK! wat een weer... Na een paar supercellen weer rustiger

Stephan (Stephan5)

Uiteindelijk viel het zondag overdag met de buien wel mee. Er waren een paar buitjes in het noordwesten, maar tot in de avond bleef het verder wel overwegend droog. De 'echte' buien kwamen pas in de avond het land binnen en dat waren geen misselijke jongens. Er was zelfs sprake van een aantal supercellen en een enkele daarvan produceerde zelfs een tornado. De zwaarste buien zaten vóór het eigenlijke front dat op meerdere plaatsen buien gaf. 

In de warme lucht ontstonden er een aantal losse buien die voor het front uit ontstonden. Dit zijn de buien waarvoor je moet oppassen. Ik kom hier nog wel even op terug na een analyse van de gebeurtenissen.

Na het oplossen van eventuele nevel en mist is het vanmiddag wisselend bewolkt en een zwakke regenzone trekt pal langs de kust naar het noord-noordoosten toe. In het oosten lijkt het dus op de meeste plaatsen droog te blijven. Met een graad of 17 blijft het erg zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een matige tot vrij krachtige zuid- tot zuidwestenwind. Langs de kust is zelfs een krachtige wind mogelijk.

We hebben te maken met een zuidelijke stroming en die blijft tot aan het weekend in stand. Daarna lijkt het af te gaan koelen, maar dat is nog ver weg. Het is een aangename week met een mix van wolken, zon en een enkele bui.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Koebeestje

Op een prachtige ochtend maakte KlapMongeaul deze mooie foto van een jonge koe.