[Serie A] Juventus lijdt eerste verlies bij Fiorentina

Boris (borisz)

Fiorentina heeft Juventus zondag zijn eerste nederlaag in de Serie A bezorgd. De ploeg van coach Vincenzo Montella was in eigen stadion na een 0-2 achterstand met 4-2 te sterk. Giuseppe Rossi was met drie treffers de grote man.

Halverwege leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de regerend landskampioen. Juventus leidde comfortabel met 0-2 door een benutte strafschop van Carlos Tevez en een goal van Paul Pogba.

In de tweede helft sloeg Fiorentina sterk terug. Rossi bracht met twee goals de stand in evenwicht. De Spanjaard Joaquin zette de thuisploeg vervolgens op voorsprong, waarna Rossi het slotakkoord verzorgde: 4-2.

Door de nederlaag zag Juventus de voorsprong op de nog foutloze koploper AS Roma groeien tot vijf punten. De Oude Dame verzamelde negentien punten uit acht wedstrijden, goed voor de gedeelde tweede plaats. Fiorentina staat met vijftien punten vijfde.

Hellas Verona blijft sterk presteren. De ploeg van coach Andrea Mandorlin won tegen Parma alweer voor de vijfde keer dit seizoen en is momenteel de verrassende nummer vijf van de competitie. Verona keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, maar door twee benutte strafschoppen van Jorginho werd alsnog gewonnen.

Promovendus Sassuolo boekte zijn eerste seizoenszege. Bologna werd met 2-1 verslagen. Sassuolo droeg door de zege tevens de rode lantaarn af aan Bologna.

Overige uitslagen Serie A zondag:

Atalanta - Lazio 2-1

Genoa - Chievo 2-1

Livorno - Sampdoria 1-2