Bospop mogelijk weg uit Weert

anoniem_22072019025900

Bospop gaat mogelijk weer verhuizen. Het festival heeft volgens de gemeente Weert op sportpark Boshoven zijn bezoekerslimiet bereikt met negenduizend festivalgangers. Bospop stelt meer kaarten te moeten verkopen om zichtbaar te blijven als classicrockfestival. Mogelijk verlaat het festival Weert.

"De kans is zeker aanwezig dat we uit Weert vertrekken", licht een woordvoerder van de festivalorganisatie zondag toe. "We kijken nu naar twee alternatieve locaties, een daarvan ligt buiten Weert." Volgens de woordvoerder verloopt de samenwerking met de gemeente 'niet optimaal'. De gemeente Weert was zondag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Bospop werd dit jaar door negenduizend mensen bezocht. Die bezoekers brengen volgens de organisatie niet genoeg geld in het laatje om grote bands te boeken. Bospop wil daarom doorgroeien naar 12.500 bezoekers, maar dat mag van de gemeente niet op de huidige locatie. Met een andere indeling van het festivalterrein is dat volgens de festivalorganisatie wel mogelijk.

"We waren dit jaar uitverkocht, maar hadden minder grote bands. Een classicrockfestival organiseren wordt steeds duurder, bands vragen steeds meer geld." Dat heeft volgens de festivalorganisatie te maken met de teruglopende cd-verkoop. "Bands kunnen nog geld verdienen met diensten als iTunes en concerten." Bospop wil een grote artiest programmeren, omdat die bezoekers trekt. "Met de subtop redden we het niet. We hebben een topper nodig voor de kaartverkoop."

Bospop overweegt weer terug te keren naar de festivallocatie aan de Eindhovenseweg, waar het festival drie jaar lang werd georganiseerd. Die locatie werd eerder te duur bevonden. "Daar kunnen we zo'n dertigduizend mensen kwijt. Als we meer bezoekers trekken, kunnen we de kosten op die manier drukken."

Bospop 2014 moet plaatsvinden op 12 en 13 juli. De eerste bands zijn al geboekt. De andere mogelijke locatie voor het festival ligt in Nederweert. "Maar de eerste keus gaat uit naar Weert. We hebben een sterke verbondenheid met de stad."