Bewoners Leeuwarden onder begeleiding naar huis

anoniem_22072019025900

De bewoners van de panden in het centrum van Leeuwarden waar zaterdag en zondag brand woedde mogen hun woning zondagmiddag onder begeleiding betreden. Ook eigenaren mogen hun pand bekijken. Dat gebeurt alleen als de situatie dat toelaat, meldt de gemeente Leeuwarden. Het lichaam van het dodelijke slachtoffer is inmiddels geborgen.

Vanwege de brand in de panden met winkels en bovengelegen appartementen is nog een behoorlijk gebied in de binnenstad afgezet. Volgens de politie wordt zondagmiddag bekeken of dat kan worden verkleind. Daarbij wordt met name gelet op instortingsgevaar.

Hoelang het duurt voor het dodelijke slachtoffer kan worden geïdentificeerd, durfde een politiewoordvoerder niet te zeggen. Er wordt echter van uitgegaan dat het gaat om de 24-jarige bewoner van een van de appartementen boven de panden aan De Kelders. De ouders van de man verbleven in het buitenland.

Drie van de vijftien getroffen panden werden bij de brand compleet verwoest. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.