[NHL] Sharks herpakken zich

Joost (Hoogstaande)

De San Jose Sharks hebben zichzelf na hun recentelijke verlies tegen de Dallas Stars goed herpakt. In San Jose werden de Calgary Flames met 6-3 verslagen.

Brent Burns was in de eerste periode de grote man voor de Sharks. Zowel in de eerste minuut als in de laatste minuut scoorde hij een goal. Hij miste tussen de twee goals door nog wel een penalty shot. 

De tweede periode stond in het teken van powerplay-goals. Sean Monahan scoorde de aansluitingstreffer voor de Flames, maar ruim vijf minuten later zette Joe Pavelski via een powerplay-goal de Sharks opnieuw op twee punten voorsprong. Patrick Marleau maakte daar in de eindfase van de tweede periode drie punten van, opnieuw door een powerplay-goal.

In de derde periode probeerden de Flames de aansluiting nogmaals te vinden. Een knappe shorthanded-goal van Mikael Backlund en een harde knal van Juri Hudler zorgden ervoor dat de Flames binnen vier minuten de achterstand tot één goal hadden verkleind. Ze wisten het momentum echter niet om te zetten in meer goals en boden de Sharks door middel van een powerplay opnieuw de gelegenheid om uit te lopen. De Sharks namen die kans gretig aan en Pavelski scoorde zijn tweede powerplay-goal van de avond. In de eindfase wilden de Flames nog wat forceren en gingen met een empty net spelen, maar ook van die situatie maakten de Sharks het beste en zo zette Logan Couture de 6-3 eindstand op het scorebord.

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Pittsburgh Penguins Vancouver Canucks 4 - 3 (na penalties)
Ottawa Senators Edmonton Oilers 1 - 3
New York islanders Carolina Hurricanes 3 - 4
Buffalo Sabres Colorado Avalanche 2 - 4
Florida Panthers Minnesota Wild 2 - 1 (na penalties)
Montreal Canadiens Nashville Predators 1 - 2
New Jersey Devils New York Rangers 4 - 0
Chicago Blackhawks Toronto Maple Leafs 3 - 1
Tampa Bay Lightning Boston Bruins 0 - 5
Washington Capitals Columbus Blue Jackets 4 - 1
Phoenix Coyotes Detroit Red Wings 5 - 2
Los Angeles Kings Dallas Stars 5 - 2