Halep wint vijfde titel van het seizoen

Rosario

Simona Halep heeft in Moskou haar vijfde titel van het seizoen in de wacht gesleept. In de finale van het WTA-toernooi was ze met 7-6(1) en 6-2 te sterk voor Samantha Stosur, die op de wereldranglijst slechts één plekje lager staat (respectievelijk 18e en 19e).

Halep had het een set lang lastig tegen haar Australische tegenstander, maar had vooral moeite met breakkansen benutten. Van de veertien breakpunten in de eerste set benutte ze er slechts één, terwijl Stosur aan een enkel breakpunt genoeg had om in de set te blijven. In de tiebreak liet Halep echter overtuigend het kwaliteitsverschil tussen beide speelsters zien.

In de tweede set kwam Stosur als eerste op een break voorsprong, maar daarna gingen alle remmen los bij Halep en werd het al snel eenrichtingsverkeer. Binnen een half uur stond de 6-2 setstand dan ook op het scorebord.

Halep is bezig aan een geweldig jaar en won alleen deze zomer al vier titels. Naast zeges in Nürnberg, 's-Hertogenbosch en Boedapest won ze in New Haven ook al met groot klasseverschil in de finale van Petra Kvitová. Qua aantal titels dit jaar moet de Roemeense nu alleen Serena Williams voor zich dulden.

Stosur zit dit jaar ook niet met lege handen en won afgelopen week al het toernooi van Osaka. De Australische blijft echter een negatieve score houden in finales; inmiddels heeft ze dertien van de achttien gespeelde finales verloren. Overigens was de voormalig US Open-winnares ook vorig jaar op het toernooi van Moskou verliezend finaliste.