FOK!filmtip v/d dag: The Private Life of Henry VIII. (1933)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 The Private Life of Henry VIII

Het is weer zondag en dan gaat de FOK!filmtip van de Dag weer naar zo'n fijne klassieker die vanmiddag bij onze zuiderburen van Één te zien is. Om 14.00 uur staat de prachtige dramafilm The Private Life of Henry VIII bij de Vlamingen op het programma. In de historische dramafilm zien we het tumultueuze leven van de Engelse Koning Hendrik VIII (Charles Laughton). Hij was intelligent en geïnteresseerd in kunst en wetenschap, maar werd ook beschouwd als egoïstisch en wreed. Iedereen die hem in de weg stond werd op medogenloze wijze uit de weg geruimd.

 The Private Life of Henry VIII 2

De Hongaarse regisseur Alexander Korda wilde al een tijd een film maken met Charles Laughton en zijn vrouw Elsa Lanchester en kreeg daar met het door Lajos Biró en Arthur Wimperis geschreven scenario een geschikt verhaal voor. Oorspronkelijk zou de film zich enkel focussen op het huwelijk van Hendrik VIII en zijn vierde vrouw, de Duitse prinses Anne, maar gedurende de productie van de film werd het script aangepast en zou de film zich uiteindelijk op vijf van de zes vrouwen van de Engelse Koning richten. Na het verschijnen van The Private Life of Henry VIII. had Alexander Korda zijn naam gevestigd in de Britse filmwereld en zou door United Artists een contract voor nog eens 16 films aangeboden krijgen. Ben je dus wel in de stemming voor een echte klassieker, dan is dit een absolute aanrader voor vandaag.


Kip, ik heb je!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!