Vluchtende man zwaargewond door sprong uit raam

Redactie

Een 29-jarige Dominicaan is zaterdag in Den Haag zwaargewond geraakt toen hij uit een raam sprong. In een poging aan de politie te ontkomen sprong hij van de tweede verdieping naar beneden. De man liep meerdere complexe botbreuken op bij zijn val, meldt de politie.

Agenten waren rond 09.15 uur naar de woning aan de Zacharias Jansenstraat gegaan, omdat zij van een van de bewoners een getuigenverklaring op moesten nemen. In de woning waren zeven mannen. Op het moment dat de agenten een patroonhouder voor een wapen zagen liggen, besloten ze alle aanwezigen aan te houden. De 29-jarige man besloot echter uit het raam te springen.

Een agent probeerde de vluchtende man nog hem tegen te houden, maar kon ternauwernood voorkomen dat hij zelf naar beneden zou vallen. Gealarmeerde agenten die net aankwamen, zagen de man voor hun neus op de stoep terechtkomen. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

In de woning werden drie vuurwapens en verdovende middelen aangetroffen. De overige verdachten, Dominicanen van 23 tot 32 jaar, zijn vastgezet voor verhoor.