FOK! wat een weer... Enkele (fikse) buien

Stephan (Stephan5)

Welkom! Het is behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar en dat blijft de komende tijd zo. Helemaal droog blijft het daarbij niet. Gisteren viel er aan het einde van de dag in het zuidwesten wat regen en dat trok gedurende de avond over de rest van het land. In deze storing zat trouwens nog een agressieve buienlijn verscholen wat her en der meer dan 15 millimeter opleverde. Later in de nacht klaarde het weer op.

Vandaag beginnen we nog overwegend droog met af en toe zon, maar in de loop van de dag trekt er een actief buiengebied Zeeland binnen en die buien trekken dan naar het noordoosten toe. Er kunnen echt een paar stevige buien vallen en onweer is daarbij goed mogelijk. In de avond trekken de buien dan weer weg. Het kwik ligt vanmiddag tussen de 15 en 20 graden en de zuidelijke wind is matig tot (vrij) krachtig.

De komende dagen is het met 17 tot 19 graden erg zacht. Op dinsdag kan het zelfs 21 graden worden. Er zijn wolkenvelden die worden afgewisseld met zonnige perioden. Er kan een enkele bui vallen, maar over het algemeen overheerst het droge weer. 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 ZoRe

Een schitterende zonsopkomst gistermorgen. Remco maakte deze fraaie foto vanuit Waregem.