[MLB] Cardinals behalen de World Series

Joost (Hoogstaande)

De St. Louis Cardinals hebben vannacht een plek bemachtigd in de World Series. Door de Los Angeles Dodgers met maar liefst 9-0 te verslaan wonnen de Cardinals de NL Championship Series met 4-2.

Opnieuw waren Michael Wacha en Carlos Beltran erg belangrijk voor het team. Rookiepitcher Wacha kreeg zelfs de NLCS MVP honneurs. Beltran was met drie hits het grote scorend vermogen voor de Cardinals. Al in de derde inning kwamen ze met 4-0 voor. Zo'n grote voorsprong hoeft niet meteen einde wedstrijd te zijn. Dit bewees Beltran zelf al eerder in de play-offs door met een grand slam een achterstand van drie punten ongedaan te maken. In de vijfde inning scoorden de Cardinals echter nog vijf runs. Dat bleek teveel te zijn voor de Dodgers. Wacha gooide opnieuw op erg hoog niveau en gaf de Dodgers geen kans om te scoren. 

De Cardinals wachten nu af tegen welk team ze uitkomen in de World Series. De zesde wedstrijd tussen de Boston Red Sox en de Detroit Tigers wordt vanavond om 22.30 uur Nederlandse tijd gespeeld. De Red Sox hebben een voorsprong van 3-2 in de serie.