FOK! wat een weer...Wolken

Stephan (Stephan5)

Op deze zaterdagmorgen staan we op met een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. Gisteren had de mist wat meer moeite om op te lossen dan dat ik in eerste instantie gedacht had. Mist blijft uiterst lastig om te voorspellen. Door de aantrekkende wind ontstond er de afgelopen nacht nog maar op een enkele plek wat nevel of mist.

Vanmiddag zien we de bewolking langzaamaan toenemen en uiteindelijk volgt er ook wat regen. De hoeveelheden lijken echter wel vrij klein te blijven. Met 15 tot 20 graden is het natuurlijk wel zeer aangenaam om even een herfstwandeling te gaan maken. De zuid- tot zuidoostenwind is meest matig van kracht en daarmee komt de zachte lucht naar ons land toegestroomd.

Deze zuidelijke stroming houden we voorlopig nog vast, dus kil najaarsweer zit er niet in. Het weer wisselt nogal met soms wat zon en soms weer even wat regen. Het kwik ligt gemiddeld gezien rond de 18 graden en dat is dus heerlijk weer om lekker buiten bezig te zijn. De winter-schreeuwers op een weerforum mogen zich nog even lekker gedeisd houden!

Zo. Ik heb gesproken. Fijn weekend!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Zoo

Vanuit de huiskamer van DJMO zien we een prachtige verduistering. Duidelijk zeer polaire lucht.

Zooo2
Er was nog wat onstabiliteit, maar je ziet dat het aan oplossing onderhevig is.