'Holloway-verdachte vluchtte na misser politie'

Redactie

Door een blunder van de Arubaanse politie kon een man, die mogelijk te maken had met de verdwijning van Natalee Holloway, vluchten naar Zuid-Amerika. Dat meldt het tv-programma Brandpunt Reporter in de uitzending van donderdag.

De man probeerde de Amerikaanse Tracey Allan op een Arubaans strand mee te sleuren naar zijn auto en bedreigde haar. Hij was van plan haar te verkrachten, maar zij wist te ontkomen. Dit gebeurde negen dagen voor de verdwijning van Holloway op het stand dat Joran van der Sloot noemde in een van zijn verklaringen. De Nederlander beweerde Holloway daar slapend te hebben achtergelaten.

Allan identificeerde de man bij de FBI een paar maanden na de aanval in 2005. "Enkele weken daarna belde een Arubaanse politieman me dat ze hem opgepakt hadden, maar dat hij weer vrij was gelaten en dat hij naar Colombia was gevlucht", vertelt Allan in het tv-programma.

Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigt het verhaal. Hij werd aanvankelijk aangehouden voor een ongeldige verblijfsvergunning. Hij werd niet herkend door de Arubaanse autoriteiten. Peter Blanken, officier van justitie op Aruba, laat in het programma weten alsnog de mogelijkheid van een internationaal opsporingsbevel te willen bekijken.