Froome bang voor kasseien in Tour

Peterselieman

Chris Froome is bang dat er in de komende Tour de France een kasseienrit opgenomen wordt. De winnaar van de afgelopen editie van La Grande Boucle laat aan Procycling weten ervan op de hoogte dat Tourbaas Christian Prudhomme in Noord-Frankrijk de stroken met kinderkopjes verkend heeft.

"Ik hoorde de geruchten, dat heeft de alarmbellen wel doen rinkelen. De kasseien zelf baren me niet echt zorgen, ik heb Parijs-Roubaix ooit gereden. Met types als Fabian Cancellara kan ik niet mee, maar er is geen reden waarom ik Alberto Contador, Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez en Vincenzo Nibali niet zou kunnen volgen. Ik maak me zorgen over de dingen die kunnen gebeuren: valpartijen en materiaalproblemen. Niemand wil op die manier de Tour verliezen."

In 2010 voerde de derde etappe van de Tour over de kasseien, waardoor er in het klassement flinke verschillen optraden. Zo boekten Cadel Evans, Ryder Hesjedal en Andy Schleck winst ten opzichte van concurrenten als Alberto Contador en Lance Armstrong. Voor Fränk Schleck was na die dag de ronde voorbij nadat hij bij een valpartij zijn sleutelbeen gebroken had.

Komende woensdag wordt het parkoers voor 2014 bekendgemaakt. Froome weet wel wat hij wil zien: "Ik hoop op lange, vlakke tijdritten. Dat is in mijn voordeel, dan kan ik minuten pakken op pure klimmers als Rodriguez." De renner van Team Sky weet dat hij weer dezelfde concurrenten zal hebben als dit jaar en ook de winnaar van de Giro d'Italia van dit jaar Vicenzo Nibali zal waarschijnlijk meedoen. "Ik zal weer keihard moeten werken, zoveel is zeker."